Kent Kart

KENT KART NEDİR ?

• Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği, antenli temassız kart teknolojisine dayanan bir elektronik bilettir.

• AKBİL’in tüm yeteneklerine “Kent Kart” da sahiptir.

• Biletinizi okuyucuya sürekli yaklaşık tuttuğunuzda bilet değeri ardı ardına düşmez.

• Kullanılan antenli temassız kart teknolojisi Mifare DesFire 4K (2004’te kullanılmaya başlanmıştır) bilet olarak Türkiye’de İLK ve TEK, dünyada 7. uygulamadır.

• Mifare ve eşdeğeri temaslı/temassız akıllı kart teknolojileri 1996’dan beri bilet olarak kullanılmaktadır. DesFire teknolojisi ise birbirinden bağımsız çoklu uygulama desteği ve sağladığı yüksek güvenlik özellikleri açısından diğer kartlardan üstündür.

• “Kent KART” a geçiş sebeplerinden biri de bu kartın “şehirkart” konseptinde kullanılacak olmasıdır.

• “Kent KART” Belbim A.Ş’de geliştirilmiş Sizin Şehir'e özel ve eşdeğerlerinden farklı, Büyükşehir Belediyesi’nin değişik uygulamalarında kullanılabilecek özellikte, çoklu uygulama (elektronik bilet + personel kimlik + otopark + …) desteği olan bir karttır.

• Sizin Şehir'deki toplu taşıma yapan şirket sayısı (12 adet) ve işletmelere özel ücretlendirme seçenekleri (abonman, farklı tarifeler, aktarma özelliği, öğrenci indirimi, özürlü geçiş, saat bazlı indirim, mesafe bazlı ücretlendirme) göz önüne alındığında “istanbulkart” Türkiye’de İLK ve TEK ve dünyada da ilk sıralarda yer almıştır.

• Diğer şehirlerde uygulanan kart sistemlerinden teknolojik olarak farklıdır.

• Öğrenci/aylık mavi AKBİL "Kent KART”da olmaktadır.

• Kartın üzerinde olduğu gibi 04 ile başlayıp 80 ile biten 14 haneli benzersiz kart seri numarası vardır.

• Yolcu Kent KART'ı peşin ödeme ile ücret yükleterek kullanır. “Önce kullan sonra öde” veya kredi opsiyonları yoktur.

• Aynı kartı birden fazla yolcunun kullanabilmesi için iki yaklaştırma arasında 3-4 sn beklemek ve bileti okuyucuya tekrar yaklaştırmak gerekir.

• “Kent KART” TPE tarafından onaylanmış tescilli bir markadır.

• "Kent KART” herhangi bir bankanın kredi kartı değildir.

• Herhangi bir banka ile anlaşmalı ortak işletilen bir bilet değildir.